Erzurum Spor Etkinlikleri İşletmeciliği Anonim Şirketi
0 (442) 237 97 97

AVRUPA FATİHİ ERTÜRK’E COŞKULU KARŞILAMA

Avrupa Şampiyonu milli sporcu Murat Ertürk, memleketi Erzurum’da düzenlenen coşkulu bir törenle karşılandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü’nün sporcusu olan Ertürk, Macaristan’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stilde birinci olmuş ve ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmıştı. Avrupa Fatihi, şampiyona dönüşü Erzurum Havalimanı’nda çiçekler ve davul zurna ile karşılandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın da katıldığı karşılama töreninde, milli sporcu Ertürk omuzlarda taşındı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şampiyon olan pehlivanını altınla ödüllendirdi. Başkan Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Genç sporcumuzu bize bu gururu yaşattığı için kutluyor, tebrik ediyorum. Bizler bu şehrin diğer hizmetlerde olduğu gibi sporda da altın bir dönemi yaşayacağını taahhüt etmiştik. Sporun gelişmesi için sportif başarı elde etmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bünyemizdeki sporcularımızın uluslararası alanda derece elde etmesi bizi çok mutlu ediyor. Avrupa Şampiyonumuz, Muradımız inşallah Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olacak. Kendisini yetiştiren hocalarımıza, evladımızı bugünlere getiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

KIRAÇ: “ERZURUM, BAŞKAN SEKMEN İLE GÜREŞTE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Ünsal Kıraç da, Büyükşehir’in pehlivanı Murat Ertürk'ün elde ettiği derecenin Erzurum ve Türkiye için muhteşem bir başarı olduğunu kaydetti. Başkan Mehmet Sekmen ile birlikte güreşte Erzurum’un geçmişteki o altın dönemini yeniden yaşadığını anımsatan As Başkan Kıraç, “Erzurum, Büyükşehir Belediye Başkanımızla güreşte altın çağını yaşıyor. 3 yılda güreş sporuna Başkanımız inanılmaz bir katkı sağladı. Bu spora yapılan yatırımların şimdi meyvesini alıyoruz. Avrupa Şampiyonumuz Murat Ertük bu organizasyonda rakiplerine şans tanımadı. Ama bu burada bitmedi. Ben inanıyorum ki Murat Ertürk dünya şampiyonu olacak. Bundan adım gibi eminim. Buradan binlerce kilometre uzakta Türk bayrağının göndere çekilmesi, İstiklal Marşımızı gözlerimiz dolu dolu söylememiz bizi inanılmaz mutlu etti” diye konuştu.

 

“ŞİMDİKİ HEDEFİM DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK”

Avrupa Fatihi milli güreşçi Murat Ertürk de, daha önce dünya üçüncüsü olduğunu anımsatarak, elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu’ndan ötürü çok mutlu olduğunu bildirdi. Ertürk, “Avrupa’da ay yıldızlı bayrağımız altında İstiklal Marşı’mızı okuttum. Türk milleti ve Erzurum halkı benden yana dualarını eksik etmedi. Ben de minderde mücadele ettim. Allah’a şükürler olsun, ülkeme ve memleketime altın madalya getirdim. Çok mutluyum. Şimdiki hedefim de dünya ve olimpiyat şampiyonluğu… Ülkemi yine gururlandıracağıma eminim. İstiklal Marşımızı da okuttuğum için çok mutluyum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan elde ettiğim başarıdan ötürü beni tebrik etti. Başkomutanımızdan Allah razı olsun. Sevincini benimle paylaştı. Bu yüzden de çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Resimler & Fotoğraflar