Erzurum Spor Etkinlikleri İşletmeciliği Anonim Şirketi
0 (442) 237 97 97

2019 Yılı Faaliyetlerimiz

OCAK

ÖZEL SPORCULAR TÜRKİYE KAYAK ŞAMPİYONASI (15 Ocak)

Palandöken Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyon, ülke genelindeki 23 kulüpten yaklaşık 60 sporcunun katılımıyla yapıldı. Oldukça heyecanlı geçen yarışlarda, özel sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19.'su düzenlenen şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu söyledi. Kurt, sporcuların oldukça zor koşullarda mücadele ettiğini belirterek, "Şampiyonaya ülke genelinde 23 kulüp ve yaklaşık 60 sporcunun katılımı var. Ayrıca dünya şampiyonu sporcularımız ve milli takımda yer alan otizmli sporcularımız var." ifadelerini kullandı.

KIŞ SPOR OKULLARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Kış Spor Okulları’nın 2019-2020 yıllarını kapsayan 5.dönemi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açılışa katılımıyla açıldı.

FUTBOL ENDÜSTRİSİ FORUM FUARI (11-13 Ocak)

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD), Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) destekleriyle düzenlediği forum ve fuarda FIFEX Futbol Endüstrisi Ödülleri sahiplerini buldu. Erzurum, yılın en iyi yüksek irtifa kamp bölgesi ödülüne layık görüldü.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİNİKLER BASKETBOL LİGİ

ERZURUM KIŞ ŞÖLENİ GENÇLİK BULUŞMASI (13 Ocak)

Erzurum'da Palandöken Kayak Merkezi'nde "Erzurum Kış Şöleni Gençlik Buluşması" gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 genç katıldı. Etkinlikte kardan adam, kızak, halat çekme, kartopu ile hedef vurma yarışmaları düzenledi, "kardan eserler sergisi" gezildi.

SUBAY-ASTSUBAY FİZİKİ YETERLİLİK HAZIRLIK KURSU

CURLİNG 2.LİG 2.AYAK TURNUVASI (20-25 Ocak)

ŞUBAT

TÜRKİYE KIZAK ŞAMPİYONASI (08-09-10 Şubat)

23.DÖNEM POMEM HAZIRLIK KURSU

Emniyet Teşkilatına güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli donanıma sahip polis adaylarının fiziki yeterlilik açısından hazırlanmasında destek olduk.

CURLİNG 1.LİG 2.AYAK TURNUVASI (03-09 Şubat)

MART

ERZURUM SPOR FUTBOL TARAMASI

KADEM İLE GELECEĞE BİR ADIM (24 Mart)

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK KURSU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine, vatanına, milletine ve devletine bağlı, görev bilinci, şeref, sadakat ve sorumluluk değerleri ile donatılmış, Atatürk İlke ve inkılaplarını benimseyen analitik düşünen, donanımlı, özgüvene sahip seçkin subay ve astsubayları yetiştirilmesine ve geliştirilmesine destek olduk.

24.DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ -ASTSUBAYLIK HAZIRLIK KURSU

ERZURUM KARATE LİGİ (23-24 Mart)

Erzurum’da hafta sonu yine karate rüzgârı esti. Onlarca karateci, lig için tatamiye çıkarken, Palandöken Spor Salonu’nda madalya mücadelesi verdi. Dereceye giren sporcuların ödüllendirildiği turnuvada, konuşan Karate İl Temsilcisi Ahmet Çelebi, “Karate Liginde başarılı olan sporcularımız ilimizi şampiyonalarda temsil etmeye hak kazanacak” dedi. Karate Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Çelebi nezaretinde gerçekleştirilen Karate Ligi Müsabakalarını GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal ile diğer davetliler ve çok sayıda sporcu velisi ile spor sever izledi.

NİSAN

KOCAELİ ULUSLARARASI İNTEREX FUARI (11-14 Nisan)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu (KEDFE) ve Erzurum Valiliğinin destekleriyle düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ kapılarını ziyaretçilere açtı.Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde ‘Palandöken’den Kartepe’ye sloganı ile düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Erzurum Valisi Okay Memiş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükalın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Erzurumlular Dernekleri Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ve yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, kaymakamlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cirit gösterileriyle başlayan etkinlikte, Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebap, lor dolması, yöresel tatlar, Oltu Taşı, geleneksel el sanatları gibi ürünler sergilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri tören alanındaki katılımcılara açılış öncesinde keyifli saatler yaşatırken; program daha sonra fuar merkezinde yapılacak olan açılışla devam etti. Etkinliklerde dernek tarafından yaptırılan 650 kilogram ağırlığındaki cağ kebabı fuar alanına vinç yardımıyla getirilerek pişirilmek üzere ocağa yerleştirildi. Dev cağ kebabına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, cep telefonları ile o anı görüntüledi.

HAVALI TÜFEKLE ATICILIK ŞAMPİYONASI (14 Nisan)

CURLİNG 1.LİG TURNUVASI (02-08 Nisan)

Merkez Yakutiye ilçesindeki Curling Arena'da düzenlenen maçlara Türkiye'nin dört bir tarafından olmak üzere toplam 32 takım katıldı. 2 Nisan'da başlayan maçların 8 Nisan'da sona ereceğini belirten Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın, "Türkiye'nin dört bir tarafından Erzurum'a gelen yaklaşık 80 sporcu buzda büyük bir mücadele verdi. 2'nci lig maçlarından sonra peşine 1'inci lig yarışmaları olacak. O da mayıs ayında gerçekleşecek" diye konuştu.

HESTOUREX (04-07 Nisan)

Antalya’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Hestourex 2019 Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’na  katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Erzurum Valiliği Standına yakın bir ilgi gösterdi.

Erzurum Valiliği öncülüğünde açılan kurumların standları ile Büyükşehir Belediyesi’nin standını gezen Kasapoğlu, Erzurum’dan övgüyle bahsetti. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ''Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 Kayak Tesisleri, Yüksek İrtifa Kamp Sahaları ile kendi bakanlıklarına ait Erzurum GSİM Buz ve Kış Sporları tesislerinin Erzurum ve Türk sporu için büyük önem arz ettiğini söyledi."Türkiye’yi spor turizminde bir marka haline getirmek için ne gerekiyorsa sabırla, özveriyle, çok çalışarak hayata geçireceğiz" dedi.

TRAFİK EĞİTİMİ VE GOLF TEMEL ATIŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ (15 Nisan)

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR OKULLARINA HAZIRLIK KURSU (13 Nisan)

CURLİNG 2.LİG TURNUVASI (29 Nisan)

REDBULL 5X5 SOKAK FUTBOLLU (27-29 Nisan)

Brezilyalı yıldızın imzasını taşıyan minyatür kale futbol turnuvası Redbull Neymar Jr’s Five organizasyonuna 3.kez ev sahipliği yaptığımız turnuva büyük bir coşkuyla geçti. Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi takımı Türkiye Şampiyonu olarak Brezilya’da ülkemizi temsil etme hakkına sahip oldu.

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI İLÇELER ARASI FUTBOL TURNUVASI (27-30 Nisan)

FUTBOL YETENEK TARAMASI (27-28 Nisan)

ERZURUM KARATE LİGİ (27-28 Nisan)

MAYIS

24.DÖNEM POMEM-ÇARŞI-VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ-ASTSUBAY HAZIRLIK KURSU

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİNİKLER BASKETBOL LİGİ FİNALİ (29 Mayıs)

BESYO HAZIRLIK KURSU 

U23 GÜREŞ MÜSABAKALARI (03-07 Mayıs)

VOLEYBOL-BASKETBOL-FUTBOL-BALON FUTBOLU-TENİS-GOLF EĞLENCE TUR.

HAZİRAN

YAZ SPOR OKULLARI (18 Haziran)

CURLİNG LİGLERİ FİNALLERİ (27-30 Haziran)

PAİNTBALL TURNUVASI (16-25 Haziran)

ATLETİZM YETENEK TARAMASI (09-10 Haziran)

ABA GÜREŞİ TURNUVASI (15-16 Haziran)

ATLI OKÇULUK-CİRİT YARIŞMALARI (28-29-30 Haziran)

TEMMUZ

6.ÇOCUK OYUNLARI TOMBİK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI (02-04 Temmuz)

GÜREŞ VE YÜZME YETENEK TARAMASI (13-14 Temmuz)

ETNOSPOR TÜRK OYUNLARI (20 Temmuz)

MİLLİ MÜCADELE FUTBOL TURNUVASI (23 Temmuz)

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI FUTBOL TURNUVASI (28-31 Temmuz)

AĞUSTOS

GOLF VE TENİS YETENEK TARAMASI (03-04 Ağustos)

KANO ŞENLİĞİ (3 Ağustos)

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ (10 Ağustos)

ERZURUM UÇURTMA ŞENLİĞİ (11 Ağustos)

ÇİM HOKEYİ TURNUVASI (17 Ağustos)

YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ FUTBOL TURNUVASI (24-25 Ağustos)

ŞALVAR GÜREŞİ TURNUVASI (31 Ağustos)

EYLÜL

6.ULUSLARARASI ALTIN KEMER KARAKUCAK GÜREŞLERİ (01 Eylül)

BASKETBOL YETENEK TARAMASI (07-08 Eylül)

AYAK VOLEYBOLU TURNUVASI (14 Eylül)

TRAFİK EĞİTİMİ VE GOLF TEMEL ATIŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ (20 Eylül)

CURLİNG LİGİ TURNUVASI (21-23 Eylül)

BAŞKANLIK KUPASI TENİS TURNUVASI (28-30 Eylül)

EKİM

TRAFİK EĞİTİM VE GOLF TEMEL ATIŞ TEKNİKLERİ  (1-31 Ekim)

ÖZEL ÇOCUKLAR SPOR ŞENLİĞİ (5-6 Ekim)

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI CİRİT TURNUVASI (8-9 Ekim)

YEREL YÖNETİMLER VE SPOR PANELİ (12 Ekim)

GENÇLER MASA TENİSİ TURNUVASI (13 Ekim)

İŞİTME ENGELLİLER SPOR ETKİNLİĞİ (26-27 Ekim)

KASIM

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FUTBOL TURNUVASI (1-30 Kasım)

ULUSLARARASI GELENEKSEL OKÇULUK TURNUVASI (3-4 Kasım)

MÖLKKY-SATRANÇ-MANGALA TURNUVASI (16 Kasım)

KURUMLAR ARASI BASKETBOL MAÇLARI (17 Kasım)

MİNİKLER BOWLİNG TURNUVASI (23 Kasım)

ARALIK

KAR BİSİKLETİ YARIŞMASI (1Aralık)

ATLI KIZAK YARIŞMASI (7-8 Aralık)

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FUTBOL TURNUVASI 

KIŞ SPOR OKULLARI 

KAR RAFTİNGİ (14-15 Aralık) 

KAR VOLEYBOLU (21-22 Aralık)