Erzurum Spor Etkinlikleri İşletmeciliği Anonim Şirketi
0 (442) 237 97 97

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ 0 (442) 317 08 04

Palandöken Kayak Merkezi Erzurum'un güney batısında yer alanbaşlangıç yüksekliği 2200 metre, zirve  noktası olan Ejdertepe noktası 3176 metre olan ve  haklı olarak Türkiye de birinciderecede önemli kayak merkezidir. Palandöken kayak merkezi  uluslararası Üniversiteler kış olimpiyatlarına, Konaklı kayak merkezi ile birlikte evsahipliği yaparak Palandöken kayak merkezi dünya kamuoyunda hak ettiği itibarıbulmaya başlamıştır.

Palandöken kayak merkezinde kayak sezonu ortalama Ekim ayınısonlarına doğru başlar ve mayıs ayının ilk haftalarına kadar yüksek kesimdekipistlerinde  kayak kayılabilir.Bölgenin kuru bir havaya sahip olmasındandolayı ve geceleri hava sıcaklığının -40 varması nedeniyle kar kalitesibozulmaz ve toz kar kaymanın keyfi yaşanır.

Palandöken kayak merkezinde 22 adet pist mevcut olup; Ejderve Kapı kaya isimli pistleri, Slalom ve Büyük Slalom yarışmaları için tescillipistler olarak olimpik pist ilan edilmiştir. Bu pistlerde yoğunolarak Slalom ve Büyük Slalom yarışmaları yapıldığı için, kayak merkezleriarasından sık olarak tercih edilen pistler arasında yer almaktadırlar. 

Toplam 28 kmlik pistlerin en uzun parkuru 12 kmdir.olup hiçdurmadan kesintisiz 12km kayabilirsiniz başlangıç ve bitiş kotları arasındakifark 1100 metredir.Yoğun kar sebebi ile snowboarda da çok elverişlidir. PalandökenKayak Merkezi, her seviyedeki pistleri  ile birçok snowboardçı vekayakçıyı ağırlamaktadır.

Palandöken Kayak Merkezinin saatte 4500 kişi kapasiteli 5adet telesiyeji, saatte 300 kişi kapasiteli 1 adet teleskiyi, toplam 1800 kişikapasiteli 2 adet baby lifti ve saatte 1500 kişi kapasiteli 1 adet gondol liftibulunmaktadır.

Palandöken Kayak merkezi Erzurum hava alanına 30dk uzaklıktaolup Erzurum Otogarına 20dk uzaklıkta DDDY istasyonuna 15dk uzaklıktadır şehirmerkeziyle kayak merkezi arasında mesafe 7 km olup hafta Erzurum büyük şehirbelediyesi tarafından günün belirli saatlerinde otobüs seferleridüzenlenmektedir.

Palandöken kayak merkezi diğer kayak merkezlerinin aksinedoğa ile baş başadır otellerin kapısı direk pistlere çıkıyor desek yeridir ve kayak merkezi sınırları içerisinde doğanın bozulmaması için az sayıdabulunan 3 ila 5 yıldız arasındaki oteller, gelen müşterilerine benzersizhizmetler ve aktiviteler sunuyor.

Ayrıca şehir merkezine ulaşım kolay ve kısa olduğundan şehirmerkezindeki otel ve misafir hanelerden yararlana bilirsiniz.